Hogyan kell kitölteni a kérdőívet?

Vonóhorgot szeretne vásárolni, és nem tudja, hogyan töltse ki az űrlapunkat? Nem számít. Lépésről lépésre végigvezetjük Önt.

Mit kell ellenőrizni az űrlap kitöltése előtt?

Mielőtt elkezdené a kitöltést, ellenőrizze az autója adattábláját, hogy vontathat-e utánfutót az autójával. Itt van megadva a vontatójármű és a járműszerelvény össztömege. Ha a két szám különbsége nagyobb mint nulla, akkor azt a súlyt vontathatja. Amennyiben a két szám megegyezik, vagyis a különbségük nulla, akkor az autóval nem vontathat. Használhatja azonban például vagy szállítódobozhoz a vonóhorgot.

Hogyan kell kitölteni az űrlapot?

1. lépés: Válassza ki járműve márkáját, modelljét és motorját
Minden szükséges adat megtalálható a forgalmi engedélyben.

2. lépés: Válassza ki az igényeinek leginkább megfelelő vonóhorgot
Válassza ki mik az Ön preferenciái az alábbi konfigurátorban. Ezek alapján előzetes tájékoztatást kap az árról.

 • Ár/minőség
  Minden tőlünk távozó vonóhorog megfelel a magas minőségi követelményeknek. A vonóhorog kiválasztásakor azonban az egyik fontos paraméter a márka. Ezért fontos számunkra, hogy tudjuk, hogy prémium minőséget keres egy globális gyártótól, vagy inkább a gazdaságosan elérhető opciókat részesíti előnyben.

  Kínálatunkban 3 európai gyártót talál, nemzetközi hatókörrel és prémium minőséggel. Ezek a gyártók nemcsak első osztályú minőséget produkálnak, hanem saját fejlesztési és tesztelési központokkal is rendelkeznek, amelyeknek köszönhetően minden szigorú és kiterjedt normának megfelelnek. A tömeggyártásnak köszönhetően azonban még ezek a prémium márkák is gazdaságosan elérhetőek.


 • A gömb rögzítése
  Minden vonóhorog része egy úgynevezett összekötő golyóscsap (vonógömb). Ez az a látható rész, amelyhez egy utánfutó vagy egyéb felszerelés van rögzítve. A gömb többféleképpen rögzíthető. Az első kapcsolatfelvétel előtt azonban elegendő, ha tudjuk, hogy fix vagy kivehető gömb iránt érdeklődik.

 • Dugalj
  A vonóhoroghoz elektromos bekötőszettre is szükség van, amely összeköti a jármű és az utánfutó fényáramköreit. A jármű elektromos szerelése konnektorral záródik. Az aljzatcsapok száma szerint megkülönböztetünk 7 pólusú vagy 13 pólusú elektromos csatlakozásokat.

  Melyiket válasszam ezek közül? Egy 7 pólusú aljzat általában elegendő egy normál, fékezetlen pótkocsihoz 750 kg-ig. Ha 750 kg feletti fékezett teherszállító utánfutót, lakókocsit vagy könnyű rámpás kerékpárszállítót szeretne vontatni, válasszon 13 tűs aljzatot.

  Az elektromos bekötőszettek részletes bontása, beleértve a járműhöz való csatlakoztatás módját.
 • Átalakító
  Vonóhorogszerelés esetén dugaljátalakítót adunk ingyen.

3. lépés: Elérhetőségi adatok
Töltse ki elérhetőségeit, hogy fel tudjuk venni Önnel a kapcsolatot.

4. lépés: Nem kötelező érvényű megkeresés elküldése
És kész! Most már csak a telefonhívásunkra kell várnia. A lehető leghamarabb felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy minden részletet közösen átbeszéljünk. Az ajánlatot az Ön igényei szerint alakítjuk ki, és ha az ajánlatunk felkeltette érdeklődését, megbeszéljük az időpontot. Ezután csak vigye a járművet a legközelebbi összeszerelő központba. Ennyire egyszerű!


Tanácsra van szüksége még valamiben? Lépjen kapcsolatba velünk az oldal alján található chaten, hívja a 0036 94 200 220 telefonszámot, vagy írjon nekünk az info@towpoint.hu címre. Minden hétköznap 7:30-tól 17:00-ig állunk rendelkezésére.