Menü

Blog

Hogyan válasszon elektromos vezetéket?

Az új autókat egyre gyakrabban szerelik fel összetett elektronikus rendszerekkel ezért az elektromos szett kiválasztása jelentős ismereteket igényel. Elektromos szett köti össze a jármű és az utánfutó áramköreit. A járművön lévő aljzat zárja azt le.

jak vybrat tazne

Típusspecifikus elektromos szett

Kifejezetten az adott járműmodellhez készült, a legtöbb új jármű telepítés után kódolást is igényel, hogy az az összes biztonsági és kényelmi funkció megfelelően működjön. A vezetékek minden funkciót támogat ezért ez a legtermészetesebb megoldás a számára. A szakemberek egyértelműen ezt a megoldást javasolják.

Univerzális elektromos szett

Az univerzális elektromos szett előnye az alacsonyabb vételár, és szükségtelenné válik a programozás is. Azonban nem mindegyik jármű működik együtt megfelelően ezzel a típusú elektromos vezetékkel. Univerzális szett szintén elérhető 7 és 13 tűs változatban egyaránt.

13 tűs

Lakókocsikhoz, fékezett és fékezetlen utánfutókhoz is, amelyek fel vannak szerelve tolatólámpával. Kerékpárszállítókhoz is ez szükséges. Lakókocsikhoz az elektromos szett töltőkábellel és tartós plusz vezetékkel is kiegészíthető.

13pinova elektroinstalace 13pinova elektroinstalace zapojeni
13pinova elektroinstalace 13pinova elektroinstalace

7 tűs

Leggyakrabban fékezetlen utánfutókhoz használják, maximum 750 kg-ig (csak standard világítási funkciókat biztosít).

7pinova elektroinstalace 7pinova elektroinstalace
7pinova elektroinstalace 7pinova elektroinstalace

Inkább a prémium márkára és minőségre vagy a gazdaságos megoldást választja?

Gyakori paraméter a választás során a márka is. A mi ajánlatunkban rögtön három európai gyártót fog találni, akik mindannyian nemzetközileg elismert minőségűek. Ezek gyártók nem csak első osztályú minőséggel, hanem saját fejlesztési és tesztelési központtal is büszkélkedhetnek, aminek hála képesek megfelelni a rendkívül szigorú jóváhagyási követelményeknek. A sorozatgyártás pedig biztosítja, hogy ezek a prémium márkák is gazdaságosan gyárthassák a termékeiket.

ERICH JAEGER

Az egyik legnagyobb típusspecifikus elektromos vezeték gyártó a világon. Több mint 90 éves hagyománnyal rendelkezik az elektronikai iparban minden kontinensen. Olyan vállalatok gyári beszállítója, mint a VW, PSA és Renault.

WESTFALIA

Vezető német prémium vonóhorog gyártó. A legjobb minőségű kivitelezéssel büszkélkedhet. A Westfalia fő vonóhorog és elektromos szett gyári beszállító az egész a világon.

ECS

Holland gyártó, aki a minőségi elektromos vezetékei által az utóbbi 30 évben piacvezetővé vált. Több mint 8000 féle elektromos vezetékkel kínál megoldás minden járműhöz. Szükség esetén online járműkódolás is használható az elektronikai szettjeikhez.